Skoltaxi

Ibland behövs en skoltaxi för att barn ska kunna ta sig till och från skolan. Wallins Brålanda Buss & Taxi är det självklara valet för alla som vill ha säker och punktlig skolskjuts. Vi utgår från Brålanda och arbetar exempelvis på orter såsom Brålanda, Frändefors, Färgelanda och Mellerud.

Vi har lång erfarenhet av att köra barn i olika åldrar till deras skolor, en trygghet för alla parter. Våra chaufförer ser det som en förmån att få ge de små en bra start och ett trivsamt avslut på dagen när de kör skoltaxi.

Wallins Brålanda Buss & Taxi lovar att göra allt vi kan för att resorna med vår skoltaxi ska fungera så enkelt och smidigt som möjligt.

Om ni har frågor eller funderingar kring vår skoltaxi så är ni varmt välkomna att kontakta oss via telefon eller e-post. Vi ser framemot att få hjälpa er.

Skoltaxi
Säker och punktlig skoltaxi på orter som exempelvis Brålanda, Frändefors, Färgelanda och Mellerud.

Att få skolskjuts

Enligt Skolverket så har kommunen en skyldighet att vid behov ordna med gratis skolskjuts. Det är elevens hemkommun som gör en bedömning i varje fall.

Hur vet man om man kan få skolskjuts med skoltaxi? Det finns olika faktorer som avgör såsom var eleven är bosatt, avståndet till skolan, trafikförhållanden vid skolan samt om eleven har någon funktionsnedsättning som påverkar.

Skolskjuts brukar utföras med linjetrafik där alla elever fått varsitt busskort samt beställda bussar och taxi. Vilket transportmedel det blir beror på elevens adress och vilka behov han eller hon har.

Våra fordon

Våra transportmedel håller hög standard och är bekväma att resa med. För närvarande har vi dessa fordon till vår hjälp:

  • En personbil – används som taxi och har plats för 6 personer.
  • Minibuss – används som taxi och har 8 platser.

Vi har även större bussar med plats för fler personer:

  • Buss – utrustad med 20 platser.
  • 2 st. bussar – båda har 22 platser vardera.
  • Buss – den här bussen har 50 platser och kan med andra ord få plats för stora sällskap.